Skip to content

Spotify

Spotify in St. Franciscus

Je eigen muziek luisteren, waar en wanneer je maar wilt

“Muziek en zang, dat is ons leven”, de eerste zin uit het Gils volkslied en bovendien erg toepasbaar op de bewoners van St. Franciscus. Herkenbare muziek draagt bij aan een gevoel van veiligheid en zorgt hierbij voor ontspanning. Hoe mooi zou het zijn als muziek ingezet zou kunnen worden op de plaatsen waar dit nodig is? Sinds kort is dit idee realiteit binnen St. Franciscus.

Spotify en bluetooth speakers, voor sommige heel bekende termen. Het zijn recente technische ontwikkelingen die het mogelijk maken om vrijwel alle liedjes af te spelen op een draadloze speaker.
“Ik vond het zonde dat deze techniek nog nergens aangeboden werd  en ben dan ook erg blij dat we dit hebben kunnen realiseren”, zegt Rein van Bedaf, de muziektherapeut van St. Franciscus. “Muziek in het dagelijks leven draagt bij aan ontspanning en daarbij prikkelt het de hersenen om in beweging te komen”.

Hoe werkt het?

Spotify is een programma waarbinnen afspeellijsten kunnen worden gemaakt. Hier kan in principe voor iedere bewoner een eigen lijst gemaakt worden. Zo kan de voorkeursmuziek van deze bewoner aangeboden worden op plekken waar dit nodig geacht wordt. Hierbij kunt u denken aan de huiskamer, slaapkamer en zelfs de badkamer. Op deze manier kunnen zorgmomenten als meer ontspannen ervaren worden, kan nachtelijke onrust tegengegaan worden, kan onrust tegengegaan worden op het eind van de middag en zijn er nog talrijke mogelijkheden van inzet denkbaar.

Daarnaast wordt er in de huiskamers een standaard leefklimaat gecreëerd waarbij in de ochtend en avond ontspanning centraal staat en juist in de middag de mensen aangemoedigd worden om actiever te worden om de vitaliteit en kwaliteit van leven zo tegemoet te komen.

Back To Top