Skip to content

Werken en leren

Als je kiest voor een baan in de ouderenzorg, dan kies je voor een écht vak. Een vak waarbij je er toe doet en iedere dag weer het verschil maakt voor onze bewoners en cliënten. Samen met jouw collega’s zorg je voor de lach op hun gezicht! Natuurlijk hoort hier een passende opleiding bij. Zorgcentrum St. Franciscus is al vele jaren een erkend leerbedrijf en we hebben een goede samenwerking met het ROC Tilburg. Sinds september 2021 zijn we een eigen ontwikkelteam gestart op onze afdeling Kleinschalig Wonen (PG-afdeling). Hier werkt  een team van enthousiaste collega’s die bezig zijn met hun zorgopleiding aan het ROC Tilburg. Zij worden uiteraard begeleid door een team van werkbegeleiders, dit zijn ervaren collega’s die jou de kneepjes van het vak leren.

Deze combinatie van werken en leren wordt de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) genoemd. Het is bij ons mogelijk om het diploma tot Verzorgende IG (niveau 3) en tot MBO-Verpleegkunde (niveau 4) te behalen.

Tijdens deze 2-jarige trajecten ga je 1 dag per week naar school en werk je voor 20 uur mee op de afdeling. Tijdens de duur van de opleiding heb je een leer-arbeidsovereenkomst met ons voor 24 uur per week en krijg je een salaris conform de cao-vvt. Uiteraard profiteer je ook al van alle andere arbeidsvoorwaarden, zoals een collectieve zorgverzekering, reiskostenvergoeding en onze meerkeuzearbeidsvoorwaarden-regeling. Ook volg je alle e-learningen en scholingen die we intern aanbieden, om zo jouw vakkennis al verder te verrijken. In de zorg ben je nooit uitgeleerd! We betalen bij aanvang 70% van de opleidingskosten voor je en krijg je van ons een vergoeding voor de aanschaf van een nieuwe laptop. Als je jouw diploma behaald hebt, kom je uiteraard bij ons in dienst en krijg je de overige 30% van de opleidingskosten terugbetaald.

Leren en stage lopen

Naast de opleidingstrajecten in het kader van de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL), waarin werken en leren gecombineerd worden, is het ook mogelijk om kortere periodes stage bij ons te lopen. Zorgcentrum St. Franciscus is al vele jaren een erkend leerbedrijf en we hebben een goede samenwerking met het ROC Tilburg en met de Avans Hogeschool. Zij regelen veelal de stageplaatsen voor hun studenten en stemmen de mogelijkheden met ons af. In de zorg bieden we stageplaatsen aan voor de opleidingen Helpende Zorg & Welzijn (niveau 2), Verzorgende IG (niveau 3), MBO-Verpleegkunde (niveau 4) en HBO-Verpleegkunde (niveau 5). Wij verdelen de stageplaatsen over onze teams van het Kleinschalig Wonen, Individueel Wonen of ons thuiszorgteam Franciscus Thuis.

Naast de zorg is het ook mogelijk om stage te lopen binnen ons team van Facilitaire Diensten, bestaande uit ons restaurant De Vertoeverij, onze (groot)keuken en onze huishoudelijke dienst. Ook binnen het kantoorteam is het mogelijk om stage te lopen.

Ook voor 3e en 4e jaars VMBO-leerlingen is het mogelijk om bij ons stage te lopen. Hiervoor werken we samen met het Beatrix College (Tilburg), het Midden-Brabant College (Tilburg) en met het Tessenderlandtcollege (Breda). Ook hiervoor regelt de school de stageplaatsen en stemmen zij de mogelijkheden met ons af.

Tijdens deze kortere stageperiodes gaan we een stageovereenkomst met elkaar aan en krijg je een stagevergoeding conform de cao-vvt.

Back To Top