skip to Main Content
Opleiding

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg, kies je voor een echt vak. Vanzelfsprekend moet je daarvoor een opleiding volgen. De opleiding kan op verschillende niveaus en op vele manieren plaatsvinden.

In de meeste gevallen is er een keuze uit werken bij een instelling of organisatie en daarnaast een opleiding volgen (Beroeps Begeleidende  Leerweg: BBL) of het volgen van een opleiding waarbij je stages loopt in een instelling of organisatie (Beroeps Opleidende Leerweg : BOL). In elk geval kies je voor een diploma dat allerlei doorgroeimogelijkheden garandeert.

Zorgcentrum Sint Franciscus is een erkend leerbedrijf en biedt opleidingsmogelijkheden (stageplaatsen) via de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL).

MBO Zorginnovatienetwerk

Een nieuwe manier van leren

Zes kleinere zorgorganisaties in Midden-Brabant zijn 2018/2019 samen met ROC Tilburg gestart met een onderzoek naar een andere manier van leren voor (nieuwe) zorgmedewerkers. Onder de noemer MBO Zorginnovatienetwerk (MBO ZIN) vormen deze organisaties en het ROC samen een lerend netwerk: een uitdagende leer- en werkomgeving die een leven lang leren op een aantrekkelijke en gemakkelijk manier mogelijk maakt. Belangrijk is dat studenten vooral zelf de regie nemen in het eigen leerproces. Zij zijn aan zet! Het uiteindelijke doel van MBO-ZIN is een betere afstemming tussen onderwijs en ouderenzorg en tussen theorie en praktijk.

Het volledige bericht kunt u lezen via de volgende link: bericht zorginnovatienetwerk

Om een duidelijker beeld te krijgen over MBO Zin, kunt u ook kijken naar het volgende animatiefilmpje:

MBO_ZIN animatiefilmpje

 

Tijdens de Beroeps Opleidende Leerweg (afgekort B.O.L.) moet je een aantal maanden stage lopen. Als stagiaire word je boventallig ingezet en krijg je dus volop de ruimte om te leren. Bovendien zijn er bij de meeste Mbo-opleidingen meerdere stageperiodes. Daardoor maak je kennis met verschillende organisaties of werksoorten. Over het algemeen regelt de school of het BPV-bureau de stageplaatsen. Je ontvangt een stagevergoeding volgens de richtlijn van het CAO VV&T. Zorgcentrum St. Franciscus heeft voor de volgende opleidingen B.O.L.-stagemogelijkheden:

  • Zorghulp niveau 1
  • Helpende Zorg&Welzijn niveau 2
  • Facilitair dienstverlener niveau 2
  • Verzorgende (IG) niveau 3
  • Medewerker Maatschappelijke Zorg= MMZ niveau 3
  • Verpleegkunde 1e jaars niveau 4

Kies je voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) dan kun je bij Zorgcentrum Sint Franciscus solliciteren naar de functie:

  • Leerling-Helpende Zorg&Welzijn niveau 2
  • Leerling Verzorgende (IG) niveau 3
  • Leerling Medewerker Maatschappelijke Zorg =MMZ niveau 3

Als leerling krijg je voor de duur van de opleiding een leer/arbeidsovereenkomst en werk je gemiddeld 24 uur per week op een van onze afdelingen. Daarnaast volg je een dag in de week onderwijs aan het ROC Tilburg of het Vitalis College Breda. Tijdens de opleiding ontvang je salaris volgens de richtlijn van het CAO  VV&T.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen via een maatschappelijke stage ervaren hoe het is om een handje te helpen binnen Zorgcentrum Sint Franciscus. Maatschappelijke stages zijn alleen mogelijk op facilitair gebied.

Voor stages in het derde en vierde jaar werkt Zorgcentrum Sint Franciscus samen met het Beatrix College, het Midden Brabant College te Tilburg en met het Tessenderlandtcollege te Breda.  Het stagebureau van de school regelt deze stageplaatsen.

Wil je meer informatie over opleidingen en of opleidingsplaatsen binnen Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze, dan kun je contact opnemen met:

Trudian van der Heijden, teamleider verpleeghuiszorg psychogeriatrie
Telefoon: 0161 – 458010
Of mail naar:  tvdheijden@stfranciscus.nl

Back To Top
X