Skip to content

In onze Vertoeverij is een winkeltje met allerlei zaken die u nodig kunt hebben, zoals artikelen voor de lichamelijke verzorging, versnaperingen, fruit, kaarten en postzegels.

Wekelijks vindt op woensdagmiddag een viering plaats in de Vertoeverij. Ook heeft Zorgcentrum St. Franciscus een eigen kapel.

St. Franciscus heeft een eigen bibliotheek met o.a. veel grootletterboeken.

St. Franciscus heeft de beschikking over een eigen wasserij. Wij kunnen dus de was voor u verzorgen. Graag leggen medewerkers de regeling omtrent de was en de kosten hiervan uit.

De regeling van deze aanvullende dienst is op te vragen bij de Vertoeverijmedewerkers van St. Franciscus.

In ons zorgcentrum hebben we een mooie kapsalon. Cliënten maken zelf hun afspraak met de kapster. Ook komt op uw verzoek een pedicure langs. Zowel voor de kapper als de pedicure zijn de kosten voor eigen rekening.

Ook hier is St. Franciscus een herkenbare partner

St. Franciscus heeft een personenalarmeringssysteem om in noodsituaties hulp in te roepen van onze zorgmedewerkers. Wanneer u in een van de aanleunwoningen op het terrein van St. Franciscus woont, dient u zich te abonneren op de personenalarmering van St. Franciscus.

Hoe werkt de personenalarmering?

Met een druk op de knop van het alarmapparaat komt er een melding binnen bij onze zorgmedewerkers. Zij nemen binnen 5 minuten telefonisch contact met u op. Wanneer hulp nodig is, of wanneer wij geen gehoor krijgen komt een medewerker van St. Franciscus zo snel mogelijk doch uiterlijk binnen 30 minuten bij u om hulp te bieden. Wanneer het een noodsituatie betreft waarbij een acute inzet van ambulance, brandweer of politie is vereist, wordt direct contact opgenomen met de alarmcentrale via het alarmnummer 112.

Bij een acute noodsituatie waarbij medische hulp nodig is buiten de expertise van het zorgcentrum en waar de cliënt zelf niet in staat is om contact op te nemen, zullen onze zorgmedewerkers tevens contact opnemen met de eerste contactpersoon. De gegevens van de eerste contactpersoon dienen daartoe bij ons bekend te zijn. Indien een ambulance nodig is, blijft de zorgmedewerker bij de cliënt totdat de contactpersoon of de hupverleners ter plaatse zijn.

Wanneer is een noodoproep gepast?

Wij gaan ervanuit dat u adequaat kunt omgaan met de alarmering en alleen een noodoproep maakt in geval van nood. Wij spreken van nood bij de volgende situaties:

  • U bent of uw partner is gevallen
  • U bent of uw partner is onwel geworden (acute benauwdheid, pijn op de borst, uitvallende ledematen)

Waarvoor maakt u geen noodoproep?

  • Voor overige medische problemen belt u met de eigen huisarts of de huisartsenpost
  • Bij technische problemen belt u met de verhuurder

Wat vragen wij van u?

Om een optimale dienstverlening mogelijk te maken vragen wij van u:

  • Het formulier ‘Belangrijke gegevens in geval van nood’ in te vullen en in de meterkast op te hangen.
  • Toestemmingsformulier ‘Toestemming betreden woning in geval van nood’ te ondertekenen.
  • De contactgegevens van de eerste contactpersoon aan St. Franciscus bekend te stellen en eventuele wijzigingen in deze gegevens door te geven

 Kosten

Voor de personenalarmering rekenen wij een bedrag van € 32,90 per maand. De zorgverlening door een medewerker van Zorgcentrum St. Franciscus na een alarmoproep is bij dit bedrag inbegrepen. Wanneer er veelvuldig oproepen gemaakt worden, gaan wij samen met u kijken of het zelfstandig wonen nog wel veilig is en of er eventuele andere hulpverleners of interventies moeten worden ingezet.

Wilt u meer weten over de personenalarmering van St. Franciscus neem dan contact op met onze wijkverpleegkundige (wijkverpleegkundige@stfranciscus.nl of 06-18290214).

Ook hier is St. Franciscus een herkenbare partner

Zorgcentrum St. Franciscus beschikt over een eigen volledig professioneel geoutilleerde keuken. De keukenbrigade van St. Franciscus zorgt dagelijks voor een verse en gevarieerde warme maaltijd. De keuken van St. Franciscus kookt behalve voor haar eigen bewoners en voor de gasten van het restaurant in De Vertoeverij ook voor Tafeltje-dek-je. Er wordt wekelijks een menu gemaakt, aangepast aan het jaargetij of aan de activiteiten. Het keuzemenu is een alternatieve keuze. Dit houdt in dat de bewoner vooraf kan opgeven wat hij/zij niet lust of kan verdragen. De broodmaaltijden kunnen afgehaald worden in ons eigen winkeltje in de Vertoeverij. Dagelijks heeft u de keuze uit diverse soorten brood, peperkoek, beschuit, diverse soorten kaas en vleeswaren, zoet beleg en fruit.  Voor gasten kunt u een maaltijd bestellen. De gasten kunnen de maaltijd gebruiken in uw kamer.

Gratis busdienst

Wij vinden dat iedereen gebruik moet kunnen maken van de maaltijden en activiteiten bij St. Franciscus. Voor sommige mensen is het echter lastig om naar St. Franciscus te komen. Hiervoor hebben een gratis vervoersdienst ingesteld.

Iedereen die wil komen eten of aan activiteiten mee wil doen bij St. Franciscus kan gebruikmaken van de gratis vervoersdienst. Op dit moment rijden we met onze St. Franciscus Bus 3x per week: op maandag, dinsdag en donderdag.

Tussen 11.30 en 12.00 kunnen we u thuis ophalen voor de middagmaaltijd, daarna brengen we u tussen 13.00 en 13.30 weer naar huis of u blijft zitten voor de activiteit. Mensen die alleen aan de activiteiten meedoen, kunnen we om 13.30 ophalen. Rond 16.00 rijden we iedereen weer naar huis.

Wilt u ook gebruikmaken van onze gratis busdienst dan kunt u contact opnemen met onze receptie: 0161-458010.

Back To Top