Skip to content

St. Franciscus vindt het belangrijk dat de kwaliteit van zorg zo hoog mogelijk is. Deze kwaliteit hangt samen met de kwaliteit van samenwerking tussen alle betrokken partijen. Een partij die nauw verbonden is bij de zorg voor een bewoner is de familie. Familieleden zijn in eerste instantie namelijk experts; zij weten veel over de wensen en behoeften van de bewoner.

Mantelzorger onmisbaar!

Door hun specifieke kennis zijn mantelzorgers als geen ander in staat om zorgprofessionals en vrijwilligers van St. Franciscus bij te staan in het zo goed mogelijk zorgen voor onze ouderen. Voor optimale zorgverlening is een goede mix tussen zorginhoudelijke en emotionele betrokkenheid erg belangrijk.

Mantelzorger belangrijke schakel

De mantelzorger weet namelijk als geen ander waar zijn of haar vader of moeder zich prettig bij voelt. Bij St. Franciscus zijn we mantelzorgers daarom als een van de vier belangrijkste schakels binnen het zorgteam. Wij zijn van mening dat een goede samenwerking tussen mantelzorgers, zorgvragers, vrijwilligers en professionals zal leiden tot goede kwaliteit van zorg. Wij hebben de doelstelling dat mantelzorgers 10% meer bijdragen aan de levensinvulling van alle bewoners. Wij zullen ons inzetten dit doel te bereiken.

Back To Top