Skip to content

Aanleunwoningen

St. Franciscus heeft een groot aantal aanleunwoningen in, om en aan het gebouw. Dit zijn (huur)woningen voor ouderen. U woont er zelfstandig. Indien wenselijk kunt u gebruik maken van de diensten die St. Franciscus biedt.

Wanneer is een aanleuning woning iets voor u?

  • U heeft behoefte aan een zelfstandig thuis, maar ook behoefte aan contact.
  • U bent over het algemeen nog best zelfstandig, maar kan niet alles zelf meer.
  • U bent over het algemeen nog best zelfstandig maar heeft toch ook al wat zorg nodig.
  • U heeft een kleinere en gelijkvloerse woonomgeving nodig.

Wanneer een van bovenstaande situaties op u van toepassing is, dan is een aanleunwoning wellicht iets voor u.

Wat zijn de mogelijkheden?

U woont op uzelf, maar u kunt gebruik maken van de voorzieningen van Zorgcentrum St. Franciscus. U kunt bijvoorbeeld maaltijden laten bezorgen, de recreatieruimte gebruiken en naar de kapper gaan in het zorgcentrum. In de Vertoeverij kunt u de gezelligheid van uw buren opzoeken en hier kunt u ook gezamenlijk eten.

Wanneer u gebruik maakt van thuiszorg, kunt u deze zorg gewoon blijven ontvangen wanneer u verhuist naar een aanleunwoning. U woont immers ‘thuis’. Indien u een beroep wilt doen op Franciscus Thuis voor de thuiszorg, dan kunt u contact opnemen met de wijkverpleegkundige.

Wanneer u in een van de aanleunwoningen op het terrein van St. Franciscus woont, biedt het verplichte abonnement op het personenalarmeringssysteem van St. Franciscus een extra veiligheid. Via een alarmknop in huis kunt u in geval van een nood hulp oproepen van St. Franciscus. Onze medewerkers nemen dan binnen 5 minuten telefonisch contact met u op. Indien er geen contact kan worden gemaakt of er sprake is van een noodsituatie, komt een medewerker zo snel mogelijk naar u toe.

Meer informatie?

Bent u geïnteresseerd om in een aanleunwoning bij St. Franciscus te komen wonen, dan kunt u zich melden bij Stichting De Leystromen (zie ‘contact’, ‘links’) en veelal geldt dat u ingeschreven moet staan bij de gemeente waar de aanleunwoning staat: Gilze dus.

U kunt echter ook contact met de wijkverpleegkundige opnemen en dan verwijzen wij u naar de juiste instanties of personen (wijkverpleegkundige@stfranciscus.nl of 06-18290214).

Back To Top