Skip to content

Woont u zelfstandig, maar kunt u tijdelijk niet meer voor uzelf zorgen? Komt dit doordat u na een ziekenhuisopname onvoldoende hersteld bent, u tijdelijk uw mantelzorger wilt ontlasten, uw mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is of omdat u er graag een korte periode tussenuit wilt? Wat de reden ook is, u bent welkom in Zorghotel St. Franciscus te Gilze. Hierover is altijd overleg met de wijkverpleegkundige.

Het zorghotel is gevestigd in Zorgcentrum St. Franciscus. Wanneer u verblijft in een van onze appartementen, dan bent u verzekerd van 24-uurs zorg in de nabijheid. Samen met de wijkverpleegkundige wordt tijdens uw verblijf in het zorghotel bekeken welke zorg voor u noodzakelijk is om thuis weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. Het verblijf in ons zorghotel duurt maximaal zes weken.

Kosten

Aan het verblijf in ons zorghotel zijn kosten verbonden. De kosten voor uw verblijf zijn € 69,- per dag. Afhankelijk van uw zorgverzekering kunt u hier mogelijk een gedeelte van vergoed krijgen. U dient de eventuele vergoeding zelf bij uw zorgverzekeraar aan te vragen. Verblijf in het zorghotel is inclusief alle maaltijden, consumpties (koffie, thee), 1 keer per week schoonmaak van het appartement en deelname aan de ontspanningsactiviteiten die in Zorgcentrum St. Franciscus georganiseerd worden.
Daarnaast zal er door de wijkverpleegkundige een thuiszorgindicatie afgegeven worden, waardoor de persoonlijke of verpleegkundige zorg die u ontvangt, vergoed zal worden door uw zorgverzekeraar. Wij declareren deze zorg rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, zodat u hiervoor zelf niets hoeft te regelen.1

Als u in het bezit bent van een Wlz-indicatie dan zijn er voor u geen extra kosten verbonden aan het logeren in ons zorgpension. Mogelijk heeft het logeren wel invloed op de eigen bijdrage die door het CAK bij u in rekening wordt gebracht.

Huisarts

Het is belangrijk om te bespreken of uw eigen huisarts bereid is om zorg op het adres van ons Zorghotel te regelen. Wanneer uw huisarts hier niet toe bereid is, dient u hiervoor afspraken te maken met een huisarts uit Gilze.

Terug naar huis

Ons team van professionals gaat er samen met u voor zorgen dat u zo snel mogelijk weer naar uw eigen huis kunt. Want er is immers nergens zo’n fijne plek als thuis. Eenmaal thuis kunt u, als dat noodzakelijk is, alsnog rekenen op onze zorg. De thuiszorg van St. Franciscus begeleidt u graag, zodat u weer vol zelfvertrouwen zelfstandig kunt wonen.

Voor vragen of reserveringen kunt u contact opnemen met de wijkverpleegkundigen van Zorgcentrum St. Franciscus. Zij zijn bereikbaar op telefoonnummer 06-18290214 of per mail wijkverpleegkundige@stfranciscus.nl

1 Als u verzekerd bent bij Achmea Zilveren Kruis dan is rechtstreeks declareren voor ons niet mogelijk. De wijkverpleegkundige zal dit verder met u bespreken.

Back To Top