Skip to content

Datalek Nedap-Carenzorgt

Vorige week is bekendgemaakt dat een hack heeft plaatsgevonden bij Carenzorgt.nl. Dat is het cliëntenportaal van leverancier Nedap, waar ook Zorgcentrum St. Franciscus gebruik van maakt. Het blijkt dat bij de hack ook cliëntendossiers van Zorgcentrum St. Franciscus zijn betrokken. Omdat de privacy van cliëntgegevens in het geding is, wat wij zeer betreuren, vinden wij het van het grootste belang de cliënten die het betreft hierover zo snel mogelijk te informeren. Zij hebben een e-mail ontvangen. Heeft u geen e-mail ontvangen, dan kunt u er zeker van zijn dat het u niet betreft.

Nedap heeft het informatielek inmiddels gedicht. Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat de gehackte gegevens verder zijn gedeeld. In het hele land wordt Carenzorgt door veel zorginstellingen gebruikt. Nedap geeft aan dat er ongeveer 250.000 cliënten en verwanten gebruik van maken. De hacker is aangehouden door de politie.

Voor meer informatie

Zie ook: Kwetsbaarheid in Carenzorgt. Hier vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden door leverancier Nedap. Voor overige vragen kunt u mailen naar emaas@stfranciscus.nl

Back To Top