skip to Main Content

Aanleunwoningen

St. Franciscus heeft een groot aantal aanleunwoningen in, om en aan het gebouw. Dit zijn (huur)woningen voor ouderen. U woont er zelfstandig met zorg van het verzorgingshuis of verpleeghuis van St. Franciscus heel dicht in de buurt. U kunt tevens gebruikmaken van de service die wij bieden.

Over het algemeen geldt dat u redelijk goed moet kunnen lopen en dat u nog veel zelf kunt doen. Een van de volgende vier situatie is naar alle waarschijnlijkheid op u van toepassing:

  • U heeft behoefte aan een zelfstandig thuis, maar ook behoefte aan contact.
  • U woont graag zelfstandig thuis, maar koken wordt moeilijker.
  • U bent over het algemeen nog best zelfstandig, maar kan niet alles zelf meer.
  • U bent over het algemeen nog best zelfstandig maar heeft toch ook al wat zorg nodig.

Dit betekent dat een aanleunwoning wellicht iets voor u is. U woont op uzelf, maar gebruik van de voorzieningen van het verzorgings- of verpleeghuis (als u dat wilt) is heel gemakkelijk.

U kunt bijvoorbeeld maaltijden laten bezorgen, de recreatieruimte gebruiken en naar de kapper gaan in het verzorgings- of verpleeghuis. In de Vertoeverij kunt u de gezelligheid van uw buren opzoeken. En via een alarm in huis kunt u in geval van nood direct hulp inschakelen.

Bent u geïnteresseerd om in een aanleunwoning bij St. Franciscus te komen wonen, dan kunt u zich melden bij Stichting De Leystromen (zie ‘contact’, ‘links’) en veelal geldt dat u ingeschreven moet staan bij de gemeente waar de aanleunwoning staat. Gilze dus. U kunt echter ook contact met ons opnemen en dan verwijzen wij u naar de juiste instanties of personen.

Back To Top
X