skip to Main Content

In onze Vertoeverij is een winkeltje met allerlei zaken die u nodig kunt hebben, zoals artikelen voor de lichamelijke verzorging, versnaperingen, fruit, kaarten en postzegels.

De pastores van de parochie Sint Petrus’ Banden gaan wekelijks, op woensdagmiddag, voor in een viering.

Sint Franciscus heeft een eigen bibliotheek met o.a. veel grootletterboeken.

Sint Franciscus heeft de beschikking over een eigen wasserij. Wij kunnen dus de was voor u verzorgen. Graag leggen medewerkers de regeling omtrent de was en de kosten hiervan uit.

De regeling van deze aanvullende dienst is op te vragen bij de receptie van Sint Franciscus.

In ons zorgcentrum hebben we een mooie kapsalon. Cliënten maken zelf hun afspraak met de kapster. Ook komt op uw verzoek een pedicure langs. Zowel voor de kapper als de pedicure zijn de kosten voor eigen rekening.

Ook hier is St. Franciscus een herkenbare partner

St. Franciscus biedt de mogelijkheid om in noodsituaties met de sociale alarmering hulp in te roepen van onze zorgmedewerkers. Met een druk op de knop van het alarmapparaat komt er een melding binnen bij onze zorgmedewerkers. Een verzorgende van St. Franciscus komt dan bij u om hulp te bieden.

Wanneer u in een van de aanleunwoningen of zorgwoningen op het terrein van St. Franciscus woont, dient u zich te abonneren op de sociale alarmering van St. Franciscus. Daarnaast kunt u wanneer u in een van de seniorenwoningen in de omgeving van Zorgcentrum St. Franciscus woont (Draaiboom en Gerdinahof) zich ook abonneren op onze sociale alarmering.

Wilt u meer weten over de sociale alarmering van St. Franciscus neem dan contact op met onze wijkverpleegkundige (wijkverpleegkundige@stfranciscus.nl of 06-18290214).

Ook hier is Sint Franciscus een herkenbare partner

Zorgcentrum Sint Franciscus beschikt over een eigen volledig professioneel geoutilleerde keuken. De keukenbrigade van Sint Franciscus zorgt dagelijks voor een verse en gevarieerde warme maaltijd. De keuken van Sint Franciscus kookt behalve voor haar eigen bewoners en voor de gasten van het restaurant in De Vertoeverij ook voor Tafeltje-dek-je. Er wordt wekelijks een menu gemaakt, aangepast aan het jaargetij of aan de activiteiten. Het keuzemenu is een alternatieve keuze. Dit houdt in dat de bewoner vooraf kan opgeven wat hij/zij niet lust of kan verdragen. De broodmaaltijden kunnen afgehaald worden in ons eigen winkeltje in de Vertoeverij. Dagelijks heeft u de keuze uit diverse soorten brood, peperkoek, beschuit, diverse soorten kaas en vleeswaren, zoet beleg en fruit.  Voor gasten kunt u een maaltijd bestellen. De gasten kunnen de maaltijd gebruiken in uw kamer.

Gratis busdienst

Wij vinden dat iedereen gebruik moet kunnen maken van de maaltijden en activiteiten bij St. Franciscus. Voor sommige mensen is het echter lastig om naar St. Franciscus te komen. Hiervoor hebben een gratis vervoersdienst ingesteld.

Iedereen die wil komen eten of aan activiteiten mee wil doen bij St. Franciscus kan gebruikmaken van de gratis vervoersdienst. Op dit moment rijden we met onze St. Franciscus Bus 3x per week: op maandag, dinsdag en donderdag.

Tussen 11.30 en 12.00 kunnen we u thuis ophalen voor de middagmaaltijd, daarna brengen we u tussen 13.00 en 13.30 weer naar huis of u blijft zitten voor de activiteit. Mensen die alleen aan de activiteiten meedoen, kunnen we om 13.30 ophalen. Rond 16.00 rijden we iedereen weer naar huis.

Wilt u ook gebruikmaken van onze gratis busdienst dan kunt u contact opnemen met onze receptie: 0161-458010.

Back To Top
X