skip to Main Content
Woont u zelfstandig, maar kunt u tijdelijk niet meer voor uzelf zorgen?

Komt dit doordat u na een ziekenhuisopname tijdelijk niet naar huis kunt, u graag uw mantelzorger tijdelijk wilt ontlasten of  uw mantelzorger tijdelijk niet beschikbaar is?

Wat de reden ook is, u bent welkom in Zorgpension Sint Franciscus te Gilze.

Het Zorgpension is gevestigd in Zorgcentrum Sint Franciscus. Wanneer u verblijft in een van de appartementen, bent u verzekerd van 24-uurs zorg in de nabijheid. Samen met de wijkverpleegkundige wordt bekeken welke zorg voor u noodzakelijk is. Indien u komt om te herstellen na ziekenhuisopname of ziekte, werken de medewerkers van Zorgcentrum St. Franciscus samen met u weer toe naar een zo groot mogelijke mate van zelfstandigheid, zodat u weer zo snel mogelijk terug naar uw vertrouwde omgeving kunt keren.
Indien u komt “logeren” proberen wij zoveel mogelijk aan te sluiten bij hoe u het thuis gewend bent.

Kosten

Aan het verblijf in ons Zorgpension zijn kosten verbonden. De kosten voor uw verblijf zijn € 43,00 per dag voor alleenstaanden en € 64,50 per dag voor echtparen. Verblijf in het Zorgpension is inclusief alle maaltijden, consumpties, schoonmaak 1x per week en ontspanningsactiviteiten. Afhankelijk van uw zorgverzekering is het soms mogelijk deze kosten te declareren. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De geleverde persoonlijke verzorging wordt na indicatie door de wijkverpleegkundige vergoed door uw zorgverzekeraar. In een enkel geval zult u zelf de rekening voor persoonlijke verzorging voor moeten schieten, of wordt niet het volledige bedrag vergoed. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

Terug naar huis

Ons team van professionals gaat er samen met u voor zorgen dat u zo snel mogelijk weer naar uw eigen huis kunt. Want er is immers nergens zo’n fijne plek als thuis. Eenmaal thuis kunt u, als dat noodzakelijk is, alsnog rekenen op onze persoonlijke en verpleegkundige zorg. De medewerkers van Franciscus Thuis begeleiden u graag, zodat u weer vol zelfvertrouwen zelfstandig kunt wonen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Zorgcentrum Sint Franciscus 0618290214 en vragen naar een van onze wijkverpleegkundigen.
wijkverpleegkundige@stfranciscus.nl.

Back To Top
X