Skip to content

Opsteker voor onze medewerkers

De laatste jaren zijn niet makkelijk geweest voor de medewerkers uit de zorg, zo ook voor onze medewerkers niet. Daarom hadden we onlangs een geweldige theatershow georganiseerd voor alle medewerkers van St. Franciscus. Tijdens het optreden werd volop gelachen en gezongen maar werd ook zeker benoemd hoe trots we zijn op onze medewerkers. Hieronder de aankondiging van de beschermengel van St. Franciscus, engel Francisca:

Voor wie de aankondiging van mijn komst gemist heeft; mijn naam is Francisca. Ik ben jullie beschermengel, engelbewaarder, schutsengel, buddy-van-boven of hoe je het ook noemen wilt. Misschien denk je: ‘Jaja, zal wel.’ Geeft niks, zelfs Sinterklaas gets that all the time. Daarom hierbij mijn verhaal met de feiten op een rijtje.

Toen in 1918 jullie dorpsgenoot Maria van Miert in het hiernamaals arriveerde, hadden we meteen een klik. We zijn allebei vrijgezel en houden wel van een geintje, dat schept een band. Ik zat op dat moment zonder werk en had tijd genoeg om te kletsen. Ze vertelde me dat ze 10.000 gulden (dat zou nu 61.000 euro zijn, ik bedoel maar; geen misselijk bedrag) had weggegeven aan de Franciscanessen. Plus haar huis aan de Raadhuisstraat, waarin de zusters ouderen en hulpbehoevenden konden verzorgen.

‘Francisca’, zei Maria en ze keek me doordringend aan. ‘Er is een vacature voor beschermengel van mijn huis. Zoude gij die misschien in kunnen vullen en eens voor mij gaan kijken of ze het goed doen? Oew naam hedde al mee…’ Ik kon geen nee zeggen tegen die lieve Maria. Bovendien stonden de secundaire arbeidsvoorwaarden van de functie me wel aan; als beschermengel mag je namelijk naar aarde reizen. Dus ik solliciteerde. Wat denk je? Aangenomen! Om heel eerlijk te zijn ben ik daarna een klein beetje egoïstisch geweest. Ik pakte mijn bikini en verdween voor een week naar Barbados. Bij thuiskomst was Maria bedroefd en een beetje geïrriteerd. ‘Je hebt de kleine lettertjes in het contract zeker niet gelezen’, zei ze. ‘Daarin staat dat je maar eens in de 100 jaar zo’n reisje kunt maken. Nu duurt het nog kaai lang voordat je weer kunt gaan en ik iets te horen krijg.’ Tja, daar had ze een punt.  Dit keer heb ik mijn zakenreis heel nauwkeurig voorbereid en ben ik super gemotiveerd om haar straks alles te kunnen vertellen.

Toen ik aankwam in Gilze had ik verwacht iets te zullen herkennen uit Maria’s verhalen maar lieve hemel, wat is het hier veranderd! Natuurlijk heeft kort na Maria’s overlijden ook schoenmaker Martinus Schrauwen geld achtergelaten voor jullie huis. Er is een paar keer verhuisd en verbouwd, er denderde een oorlog voorbij, de zusters gingen met pensioen en er kwam een stichting die het van ze overnam. Nu werken jullie in een grote groep onder leiding van meneer Stijn Kanters. Leuke man! Ik heb hem eens flink aan de tand gevoeld. Wat mij toen allemaal ter ore kwam? Jullie horen het snel….

Hou je taai, wees lief voor jezelf en voor elkaar. Denk aan mij.

Groetjes, Francisca

Onlangs heeft engel Francisca haar bevindingen ten gehore gebracht tijdens een geweldig optreden in De Schakel. Er waren leuke anekdotes, blunders, liedjes, complimenten etc. etc. Wat hebben we gelachen met z’n allen. Met een zeer goed gevoel gingen we na het optreden terug naar Franciscus waar een heerlijk buffet op ons stond te wachten. Het was een zeer geslaagde dag en we verwachten nog wel een keer iets te horen van onze eigen beschermengel….

 

Back To Top