Skip to content

Medewerkers vertellen…

Mijn naam is Anne en ik werk sinds april 2018 bij Zorgcentrum St. Franciscus. Ik ben hier begonnen met een stage, vanuit mijn opleiding HBO-Verpleegkunde. Toen ik na mijn afstuderen een baan aangeboden kreeg bij St. Franciscus heb ik dan ook niet getwijfeld om deze aan te nemen en het bevalt me nog steeds prima!

Nu werk ik dus in de wijkverpleging, een service die we aanbieden aan ouderen die woonachtig zijn in Gilze. Naast dat ik zelf waar nodig zorg verleen, heb ik veel contact met huisartsen, apotheken, fysio- en ergotherapeuten en familieleden van cliënten. Allemaal om ervoor te zorgen dat onze cliënten de zorg krijgen die ze nodig hebben èn verdienen. Naast mijn functie als wijkverpleegkundige doe ik zelf de kennismakingsgesprekken met cliënten die bij ons op de wachtlijst staan, zodat we een beeld hebben van de persoon en de zorg die hij/zij nodig heeft en om te kijken wel woonvorm het meeste passend is. Ook begeleid ik stagiaires. Dit soort werkzaamheden maken mijn functie heel afwisselend.

Het bijzondere aan mijn werk bij St. Franciscus vind ik dat we een kleine, overzichtelijke organisatie zijn, waarbij iedereen elkaar kent en de lijnen kort zijn. Ik kan altijd binnenlopen bij mijn teamleider of bij de bestuurder, omdat zij laagdrempelig beschikbaar zijn voor ons en openstaan voor mijn ideeën. Het leuke is dan dat je zelf ook een rol krijgt in de uitvoering hiervan en je dus nauw betrokken bent bij verbeteringen. Ook als ik bijvoorbeeld een opleidingswens heb, kan ik deze bespreekbaar maken en wordt er gekeken wat hierin mogelijk is.

Van mijn collega’s hoor ik terug dat ze het prettig vinden dat ze hier ècht aan zorgen toekomen en er veel aandacht is voor de individuele cliënt. Dit in een setting waarin veel vertrouwen is in elkaar en er ook oog is voor wat jij als medewerker nodig hebt. Zo monitoren we steeds of er voldoende tijd voor de cliënten ingepland staat en anders stel ik dat bij. Ook de werktijden zijn heel aantrekkelijk, omdat je in de thuiszorg iedere middag vrij bent en je niet oproepbaar hoeft te blijven. Ten slotte stellen we een fiets, een e-bike en een dienstauto ter beschikking als je een dienst hebt bij Franciscus Thuis.

Verder is het onderlinge contact in ons team heel hecht, we weten van elkaar wat er privé speelt en dan is het fijn te weten dat je bij je collega’s terecht kunt als er iets is. Ook de koffiedates met verjaardagen zijn geliefd onderling en geeft wel aan dat je bij St. Franciscus meer bent dan alleen collega’s. De activiteiten die door onze personeelsvereniging Plezier & Vertier georganiseerd worden, dragen hier zeker aan bij. Bij ons zorgcentrum voel je je gewaardeerd en gezien, wat maakt dat het hier fijn werken is!

Back To Top