Skip to content

Medewerkers vertellen…

Mijn naam is Marion en sinds 2020 ben ik werkzaam als leerling verzorgende IG bij Zorgcentrum St. Franciscus. Ik word opgeleid op de afdeling Kleinschalig Wonen. Ik ben zoals ze het noemen een zij-instromer. Na jarenlang gewerkt te hebben in de transportsector, kwam ik er samen met een loopbaancoach achter dat het tijd werd om iets te gaan doen waar mijn hart echt ligt, namelijk werken in de ouderenzorg. Omdat mijn oma bij Zorgcentrum St. Franciscus heeft gewoond, sprak juist dit zorgcentrum mij aan. Na een prettig eerste gesprek met de teamleidsters werd ik uitgenodigd om een paar dagen mee te lopen, zodat ik in de praktijk kon ervaren hoe het daadwerkelijk is om in de ouderenzorg te werken. Ik heb een aantal leerzame dagen gehad. De collega’s hebben mij een goed beeld gegeven over hoe een dag als verzorgende bij St. Franciscus eruit ziet. Hierdoor heb ik met volle overtuiging de switch gemaakt en ben ik gestart met de opleiding.

De opleiding heeft als uitgangspunt werkplekleren. Natuurlijk leer je ook de theorie en zijn er contactdagen op school, maar je leert ook door het te doen in de praktijk. Er is goede begeleiding vanuit school, maar ook vanuit de werkplek. Iedere leerling krijgt een werkbegeleider toegewezen en samen kijken we naar opdrachten, uitvoering en voortgang. Er zijn meerdere collega’s die een opleiding volgen dus er is ook veel herkenning. Dit is fijn bij het maken van opdrachten of om even te overleggen. In de praktijk is veel ruimte om te leren en je merkt dat St. Franciscus de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers belangrijk vindt. Er worden diverse e-learnings aangeboden om je kennis ‘’up to date’’  te houden en je kan zo ook meer informatie inwinnen door een e-learning te volgen.  De opzet van de BBL-opleiding is dat ik binnen 2 jaar mijn diploma tot verzorgende behaal. Dit vergt wel veel discipline, een goede planning en keuzes maken, ook in je privéleven. Door de prettige werksfeer ervaar ik het opleidingstraject niet als zwaar, maar geeft het mij juist energie.

De zorg binnen St. Franciscus is persoonsgericht en de sfeer is te omschrijven als open, gemoedelijk en gastvrij. De lijntjes zijn kort, de teamleidster is betrokken en zichtbaar voor de bewoners en medewerkers. De collega’s onder elkaar zijn behulpzaam en delen graag hun kennis. Er is een welzijnsdienst waardoor er ook echt tijd is om (nog meer) persoonlijke aandacht aan bewoners te geven. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor de bewoners en ten tijde van corona wordt gedacht in oplossingen om het voor de bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. De waardering die ik krijg in mijn werk, de vaardigheden die ik mag leren en vooral het plezier dat we samen met de bewoners maken, bevestigen dat ik een juiste keuze heb gemaakt en daar geniet ik enorm van!

Back To Top