Skip to content

Kom en Ontmoet

Laatste ‘Kom en Ontmoet’ bijeenkomst van 2018

Op woensdag 21 november organiseert de kerngroep Dementievriendelijk Gilze en Rijen de laatste ‘Kom en Ontmoet’ bijeenkomst. Deze keer in Zorgcentrum St. Franciscus in Gilze

Alzheimer is een ziekte die we in de komende jaren zullen zien toenemen. Alzheimer heeft dementie tot gevolg. Dementie raakt ons allemaal en we krijgen steeds vaker met dementie te maken. De meeste mensen met dementie wonen gewoon thuis, in onze gemeenschap. We komen dus mensen met dementie in onze omgeving tegen.

In  de eerste fase van dementie zijn er nog veel mogelijkheden en zijn de beperkingen nog minder groot. Naarmate de ziekte vordert worden de mogelijkheden geringer en de beperkingen groter. Maar er blijven altijd mogelijkheden! Daarover gaat de presentatie van Frans Hoogeveen in Zorgcentrum St. Franciscus op woensdagavond 21 november aanstaande. De presentatie is niet zozeer theoretisch, maar vooral praktisch.

Frans Hoogenveen is een expert op het gebied van dementie. Hij is werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie psychogeriatrie. Hij werkte in een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, tijdschrift voor psychogeriatrie. Ook was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Frans Hoogeveen is samen met anderen de bedenker van Radio Remember. Radio Remember is een online radiostation dat elke dag van acht uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds muziek draait speciaal voor ouderen met dementie. Uit onderzoek blijkt dat muziek zorgt voor minder probleemgedrag bij verpleeghuisbewoners met dementie en leidt tot meer ontspanning en plezier. Maar wat kan dat betekenen voor mensen die thuis wonen?

Vanaf 19.00 uur kunt u terecht in Zorgcentrum St. Franciscus voor een kopje koffie. Om 19.30 uur begint de presentatie. Er is veel gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de ziekte van Alzheimer en andere ziekten die dementie tot gevolg hebben; vooral ook voor mensen die in hun omgeving met dementie te maken hebben. Na afloop is er gelegenheid om nog na te praten met een hapje en een drankje.

Back To Top