Skip to content

Hygiënisch werken

Enthousiaste reacties op inspiratiedag hygiënisch werken!

Op 7 november hebben 3 werknemers van Zorgcentrum St. Franciscus deelgenomen aan de inspiratiedag hygiënisch werken. Een verslag van deze dag kunt u hieronder lezen:

Om in de slotfase van het ABR programma nog zoveel mogelijk zorgorganisaties te bereiken en te laten profiteren hebben Vilans en ActiZ op 7 november een speciale inspiratiedag georganiseerd voor medewerkers van kleine zorgorganisaties. Meer dan 70 medewerkers, variërend van verzorgenden, verpleegkundigen, medewerkers in de schoonmaak, kwaliteitsmedewerkers, deskundigen infectiepreventie etc waren naar de Wijngaard in Bosch en Duin gekomen om met elkaar te sparren en nieuwe inzichten op te doen.

Deskundige Infectiepreventie Simone Krooshof ging met de deelnemers in gesprek over wat antibioticaresistentie nu eigenlijk is en waarom infectiepreventie en hygiënisch werken zo belangrijk zijn. De deelnemers brachten veel praktische voorbeelden in en het delen van creatieve oplossingen zoals de inzet van de spelvariant ‘wie is de mol’, het opleiden van coaches etc inspireerden de deelnemers enorm!

Bestuurder Joyce Jacobs van de Wulverhorst vertelde over de ervaringen die zij en haar team hadden opgedaan bij een uitbraak. Een boeiend en leerzaam verhaal dat het belang van het inschakelen van een deskundige infectiepreventie en het samenwerken met de regionale zorgnetwerken onderstreepte. Ook het belang van scholing en het durven handhaven van regels en zelfs sanctioneren kwam goed over het voetlicht. In het middagdeel kon men 3 parallelsessies volgen zoals een inhoudelijke verdieping van de kennis van infectiepreventie, een presentatie van diverse tools  van www.resistentiepreventie.nl  en zicht op de rollen en verantwoordelijkheden bij infectiepreventie in een kleine organisatie.Gedurende de dag was er veel ruimte voor uitwisseling en het maken van toekomstplannen aan de hand van leuke, actieve methodieken. Met als afsluiting de ABR-Ren-je-rot-quiz.

Aan het eind van de dag ging iedereen vol energie naar huis, geïnspireerd om in de eigen organisatie weer aan de slag te gaan met dit belangrijke thema. Met dank aan de Wijngaard voor de heerlijke lunch en versnaperingen!

Voor meer info, materiaal en eventuele vragen: https://www.resistentiepreventie.nl/

En zie ook de online leeromgeving waarmee je direct aan de slag kunt met je team. https://aandeslag.resistentiepreventie.nl/

Back To Top