Skip to content

Diamanten huwelijk

Jan en Nely Meeuwesen hadden op 16 mei hun diamanten huwelijksfeest in Huize St. Franciscus

Het feest zou groots gevierd gaan worden bij café-restaurant de Hooikar in Gilze op 24 mei (op de dag dat Jan 87 jaar werd), met vrienden en familie maar het coronavirus gooide roet in het eten. We zaten met een intelligente lockdown.

Toch is deze bijzondere dag niet zomaar voorbij gegaan. Het begon al op woensdag 13 mei toen er een mooi artikel stond geschreven in het Gilze en Rijens krantje over het diamanten paar, waarna de eerste felicitaties al binnenkwamen.

Op vrijdag 15 mei kwam de nieuwe burgemeester Derk Alssema in de ochtend op visite in de nieuwe gespreksruimte, voorzien van de plastic scheidingswand, om het bruidspaar Jan en Nely te feliciteren. Jan en Nely waren erg trots dat de burgemeester langskwam en het was een ontzettend gezellig en leuk gesprek.

Op zaterdag 16 mei werd alles versierd met gouden ballonnen en vlaggetjes en begon de dag met het reveille blazen door Ton de Bruijn, die ook het artikel in het Gilze en Rijens krantje had geschreven.

Daarna heeft dochter Angelique, die voor deze ene dag het bruidspaar mocht assisteren op hun kamer, alle kaarten en gelukwensen voorgelezen, waaronder ook een brief van de koning en koningin en een brief van de commissaris van de koning van de provincie Noord-Brabant. Hierna hebben Jan en Nely onder het genot van een gebakje en cappuccino op televisie alle filmpjes gekeken en geluisterd met daarin de gelukwensen door kinderen, kleinkinderen, ooms, tantes, neven en nichten.

Om 12.00 uur heeft het bejaardenhuis een heerlijk diner verzorgd, uitgekozen door Jan en Nely. Dit diner werd genuttigd onder het genot van een wijntje in de gespreksruimte. Jan en Nely en dochter Angelique aan de ene zijde van de plastic scheidingswand en dochter Jose, zoon Hans en dochter Miranda aan de andere zijde. Aan het einde van het diner werden ze door de verzorging toegezongen en verwend met een prachtig levensmiddelenpakket.

Om 14.00 uur is het bruidspaar naar de kamer gegaan. Nadat ze plaats hadden genomen op hun versierde balkon zijn ze verrast met een prachtig optreden van het Gils Cabaret. Deze hadden liedjes gemaakt over het levensverhaal van Jan en Nely, zongen liedjes van vroeger, speelde cabaret en deden zelfs een echte klompendans. Dit alles werd opgevuld met muziek van Riny Marijnissen op zijn accordeon.

Beneden stonden alle kinderen en kleinkinderen en wat omstanders op 1,5 meter en genoten van dit leuke programma maar zeker ook van blije en genietende (o)pa en (o)ma. Ook was er gebak met bubbels voor kinderen en kleinkinderen zodat er ook nog kon worden geproost op dit heuglijke feit. Jan heeft zelfs nog samen met dochter Angelique een dansje gedaan op het balkon. Ondanks de beperkingen kunnen ze nog lang samen nagenieten van deze zonnige en prachtige dag en alle felicitaties en bloemen. Heel veel dank voor het mogelijk maken van deze dag aan verzorgingshuis St. Franciscus, Riny Marijnissen, Ton de Bruijn en vooral ook aan het Gils Cabaret.

 

Back To Top