Skip to content

Coronavirus

In BN De Stem staat een artikel over de maatregelen die ons zorgcentrum heeft getroffen inzake het coronavirus:

Zorgcentrum in Gilze neemt maatregelen vanwege coronavirus

Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze heeft maatregelen getroffen om zijn hoogbejaarde en kwetsbare bewoners zo goed mogelijk te beschermen tegen het nieuwe coronavirus. De opening van een tentoonstelling is afgelopen zaterdag afgeblazen, alle activiteiten die door externen in het zorgcentrum worden gehouden gaan deze week niet door.

Het gehele artikel kunt u lezen via de volgende link:

https://www.bd.nl/tilburg-e-o/zorgcentrum-in-gilze-neemt-maatregelen-vanwege-coronavirus~a1e3ce9b/

De meest gestelde vragen over het coronavirus kunt u lezen via de volgende link:

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

 

Verdere informatie voor bewoners, cliënten, mantelzorgers, vrijwilligers, medewerkers en andere mensen die Zorgcentrum St. Franciscus willen bezoeken:

St. Franciscus houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Wij volgen hierin de adviezen van het RIVM en de GGD en zullen extra maatregelen nemen zo snel als dat nodig is. In die zin zijn we als St. Franciscus voorbereid zijn op eventuele verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland.

Van groot belang is aandacht te blijven houden voor een goede handhygiëne. Op diverse plekken binnen onze locaties bevinden zich dispensers met handalcohol. We verzoeken u vriendelijk hier regelmatig gebruik van te maken. Sowieso als u van buitenaf onze locatie betreedt, is een goede handdesinfectie van groot belang.

Bent u onlangs in een gebied geweest waar het coronavirus is opgedoken, dan verzoeken wij u vriendelijk onze locatie in principe niet te betreden. Ook indien u verkoudheidsklachten of lichte gezondheidsklachten heeft, verzoeken wij u geen bezoek te brengen aan ons zorgcentrum.  Alleen indien dat noodzakelijk is en na onderling overleg met een teamleider van St. Franciscus. Mocht u twijfelen of vragen hebben, belt u dan eerst met de afdeling.  

Voorlopig worden de maaltijden voor mensen vanaf buitenaf thuisbezorgd. Ook zijn externe activiteiten tot nader order afgelast. Hierover zijn de betrokken cliënten reeds geïnformeerd.

Voor verdere vragen verwijzen we u graag naar de website van het RIVM, www.rivm.nl. 

 

Back To Top