Skip to content

Aanvullend bericht coronavirus

Betreft: St. Franciscus zeer terughoudend in het toelaten van bezoek

 

De ontwikkelingen rondom het coronavirus noodzaken St. Franciscus tot het aanscherpen van haar preventieve maatregelen. Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de elleboog, eenmalig gebruik van papieren zakdoekjes en zo min mogelijk verplaatsingen belangrijk. Aanvullend is het dringende advies om even geen handen meer te schudden. St. Franciscus volgt hierin de richtlijnen en adviezen van het RIVM.

In de Provincie Noord-Brabant, maar ook in St. Franciscus, gaan we echter verder. Wij vragen familieleden en vrienden van bewoners St. Franciscus, in ieder geval de komende zeven dagen, zo min mogelijk te bezoeken om het risico van besmetting en verspreiding in te dammen. ”Stop even met de bezoekjes aan opa en oma, maar bel ze!” was het advies van Burgemeester Theo Weterings van de Gemeente Tilburg. St. Franciscus volgt deze lijn van het ‘matigen van contacten’.

Vanzelfsprekend kunnen er bijzondere omstandigheden zijn waardoor bezoek noodzakelijk is. Graag vragen wij u hierover voorafgaand telefonisch af te stemmen met de afdeling. We bespreken dan de te treffen hygiënemaatregelen met u. Ook de gebruikelijke familiegesprekken vinden bij voorkeur telefonisch plaats of worden, indien mogelijk, naar een later tijdstip verschoven. Dit geldt ook voor het SMO (Sociaal Medisch Overleg). Kortom wij doen er alles aan om het virus buiten de deur te houden. Gelet op de situatie in Noord-Brabant zal is dit geen eenvoudige klus. Als het virus zich wel verder verspreidt en wij met de gevolgen geconfronteerd worden, zullen wij ook, net als andere zorginstellingen, wellicht gedwongen worden met een aangepaste personele bezetting te gaan werken. Dit kan gevolgen hebben voor de zorg en het tijdstip van de zorg die de bewoner gewend is.

Omdat niet bekend is hoe het coronavirus zich de komende tijd zal ontwikkelen, blijven wij u informeren. Op de website van St. Franciscus onder de nieuwsknop vindt u actuele informatie rondom het coronavirus.

Met hartelijke groet,

Stijn Kanters

Raad van Bestuur

Back To Top