skip to Main Content

Opleiding

Als je kiest voor een baan in de gezondheidszorg, kies je voor een echt vak. Vanzelfsprekend moet je daarvoor een opleiding volgen. De opleiding kan op verschillende niveaus en op vele manieren plaatsvinden.

In de meeste gevallen is er een keuze uit werken bij een instelling of organisatie en daarnaast een opleiding volgen (Beroeps Begeleidende  Leerweg: BBL) of het volgen van een opleiding waarbij je stages loopt in een instelling of organisatie (Beroeps Opleidende Leerweg : BOL). In elk geval kies je voor een diploma dat allerlei doorgroeimogelijkheden garandeert.

Zorgcentrum Sint Franciscus is een erkend leerbedrijf en biedt opleidingsmogelijkheden (stageplaatsen) via de Beroeps Opleidende Leerweg (BOL) en voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL).

MBO Zorginnovatienetwerk

De veranderde zorgomgeving en mondigere cliënten  vragen veel van zorgprofessionals. Daarom zijn we vorig jaar samen met 5 ouderenzorg  organisaties*  en het ROC Tilburg gestart, om een nieuwe manier van leren en werken in de ouderenzorg te ontwikkelen. We noemen dit Mbo-ZIN (mbo-ZorgInnovatieNetwerk).

Het Mbo-ZIN stimuleert leerlingen om in hun werk een meer onderzoekende houding aan te nemen en kritisch denkvermogen te ontwikkelen. Waarom doen we de dingen zoals we ze doen en wat betekent dat voor de cliënt, mijn team en de organisatie? Kan het anders en zo ja, hoe dan? Door samenwerking, uitwisseling en praktijkonderwijsbijeenkomsten leren studenten en medewerkers over grenzen van organisaties te kijken en vooral ook veel van elkaar te leren. MBO-ZIN streeft naar een betere afstemming tussen onderwijs en ouderenzorg, tussen theorie en praktijk en meer eigen regie in het leerproces. De werkplek is de leerplek.

Mbo-ZIN in een notendop:

 

Zelf je onderwijs organiseren, als student!

Ga er maar aan staan, ben je moeder en heb je al diverse opleidingen en werkervaring op je naam staan en dan begin je toch nog aan een nieuwe opleiding: verzorgende maatschappelijke zorg. Omdat je graag in de zorg wilt werken en de nieuwe manier van opleiden je aanspreekt. Lisette en Dearbhla gingen er voor. Dearbhla werkt als student bij Het Laar en Lisette bij St. Franciscus. Deze twee, niet meer piepjonge studenten zoals ze zelf zeggen, vertellen over hun ervaringen met de invulling van een belangrijk onderdeel van de opleiding: de praktijkonderwijs-bijeenkomst.

Lees het gehele artikel via onderstaande link:

zelf je onderwijs organiseren, als student

Tijdens de Beroeps Opleidende Leerweg (afgekort B.O.L.) moet je een aantal maanden stage lopen. Als stagiaire word je boventallig ingezet en krijg je dus volop de ruimte om te leren. Bovendien zijn er bij de meeste Mbo-opleidingen meerdere stageperiodes. Daardoor maak je kennis met verschillende organisaties of werksoorten. Over het algemeen regelt de school of het BPV-bureau de stageplaatsen. Je ontvangt een stagevergoeding volgens de richtlijn van het CAO VV&T. Zorgcentrum St. Franciscus heeft voor de volgende opleidingen B.O.L.-stagemogelijkheden:

  • Zorghulp niveau 1
  • Helpende Zorg&Welzijn niveau 2
  • Facilitair dienstverlener niveau 2
  • Verzorgende (IG) niveau 3
  • Medewerker Maatschappelijke Zorg= MMZ niveau 3
  • Verpleegkunde 1e jaars niveau 4

Kies je voor de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL) dan kun je bij Zorgcentrum Sint Franciscus solliciteren naar de functie:

  • Leerling-Helpende Zorg&Welzijn niveau 2
  • Leerling Verzorgende (IG) niveau 3
  • Leerling Medewerker Maatschappelijke Zorg =MMZ niveau 3

Als leerling krijg je voor de duur van de opleiding een leer/arbeidsovereenkomst en werk je gemiddeld 24 uur per week op een van onze afdelingen. Daarnaast volg je een dag in de week onderwijs aan het ROC Tilburg of het Vitalis College Breda. Tijdens de opleiding ontvang je salaris volgens de richtlijn van het CAO  VV&T.

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen via een maatschappelijke stage ervaren hoe het is om een handje te helpen binnen Zorgcentrum Sint Franciscus. Maatschappelijke stages zijn alleen mogelijk op facilitair gebied.

Voor stages in het derde en vierde jaar werkt Zorgcentrum Sint Franciscus samen met het Beatrix College, het Midden Brabant College te Tilburg en met het Tessenderlandtcollege te Breda.  Het stagebureau van de school regelt deze stageplaatsen.

Wil je meer informatie over opleidingen en of opleidingsplaatsen binnen Zorgcentrum Sint Franciscus in Gilze, dan kun je contact opnemen met:

Joleen de Reus, P&O-adviseur
Telefoon: 0161 – 302000
Of mail naar:  werkenbij@stfranciscus.nl

 

Back To Top
X